Het einde van de Facebook Fangate

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Facebook heeft recentelijk een aantal aanpassingen aan zijn API gemaakt. Voor online marketeers en bedrijven heeft vooral volgende wijziging het meest effect:

"You must not incentivize people to use social plugins or to like a Page. This includes offering rewards, or gating apps or app content based on whether or not a person has liked a Page. It remains acceptable to incentivize people to login to your app, checkin at a place or enter a promotion on your app’s Page."

Lidl onderschat de kracht van Twitter. Of toch niet?

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Een liefdadigheidsactie via Twitter heeft supermarktketen Lidl compleet verrast. Per tweet met de hashtag #luxevooriedereen beloofde Lidl vijf voedselpakketten aan de voedselbanken te schenken. De inhoud van het pakket was ook niet mis: een viergangenmenu bestaande uit tomatensoep, vol-au-vent met frieten, ijstaart en pralines.

Het begon als een kleinschalige actie (Lidl had verwacht dat maar enkelen de hashtag zouden gebruiken), maar werd snel het trending topic in het Vlaamse twitterlandschap. Gisterenavond stond de teller al op bijna negenhonderd tweets en retwelidl luxevooriedereenets. 

Even de rekensom maken: 900 tweets met de hashtag #luxevooriedereen x 5 voedselpakketten van 20 euro = 4500 pakketten of 90 000 euro. Mooi bedrag!

Collaborative Pinning: samenwerken op Pinterest

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Pinterest is een virtueel prikbord waar je afbeeldingen en video's over allerhande onderwerpen kan bewaren, annoteren en delen met anderen. Je zou het nog kunnen omschrijven als een op afbeeldingen gebaseerd sociaal bookmarking tool. Een beetje Delicious voor afbeeldingen dus.

Het bestaat nu enkele maanden en kent een wereldwijde groei. De integratie van andere social media, Facebook en Twitter, zit daar zeker voor iets tussen.

Als early adopter van social media, heb ik uiteraard ook een Pinterest-account. Volgers welkom.

Eén-op-veel communicatie

De meeste Pinterest-gebruikers zetten dit platform in als een-op-veel communicatie. Daarmee bedoel ik dat er één publisher is die zijn foto's en video's in diverse Pinterest boards deelt met de massa. De massa kan deze pins dan "liken" of "repinnen", en zo start weer een cyclus van één-op-veel communicatie.

De klantenservice via twitter van @bodyenfitshopnl en @postNL

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Proteïneshake met bananensmaak

Als fervent fitnessbeest heb ik ook de juiste sportvoeding nodig om mij in mijn dagelijkse caloriebehoefte te voorzien. Ik ben al een tijdje fan van de proteïneshake Whey Perfection van Body en Fitshop vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ik krijg trouwens ook steeds gratis staaltjes en een shakebeker of drinkfles. Vorige week begon mijn voorraad te slinken, dus besliste ik op 7 juni een nieuwe bestelling te plaatsen via de webshop.

Ik kreeg meteen een bevestiging dat de bestelling klaargemaakt werd en even later kreeg ik een mail met een tracking code van PostNL (vroeger TNT NL) waarmee ik mijn bestelling online kon volgen. Ik ben steeds gewend om de levering de volgende dag, of in uitzonderlijke gevallen na 48u te ontvangen. Nu de vorige keer werd de bestelling eenmalig een dag uitgesteld. Toen ik mailde hoe dit kwam, kreeg ik geen antwoord.

De LinkedIn Apply button toevoegen aan je jobsite

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Een tweetal maanden terug kondigde het zakelijk geörienteerd sociaal netwerk LinkedIn aan dat bedrijven op hun jobsites een knop zouden kunnen toevoegen waardoor kandidaten met enkele klikken konden solliciteren. Gedaan dus met het eindeloos invullen van formulieren, opstellen van curriculum vitae's en e-mailen van motivatiebrieven. Voor de recruiters ook een stuk handiger omdat ze meteen heel gestructureerd alle informatie krijgen.

YouTube Video: Attract Top Talent Using Apply With LinkedIn

Vandaag tweette ik of er iemand al een implementatie gezien had, of zelf uitgevoerd had, maar geen reacties. Dus ging ik zelf maar op ontdekking.