Social Media Marketing

Social media advertising & social content

Wat is social media marketing?

Iets ‘’googlen’’ was het startpunt in het begin van de de digitale revolutie van deze eeuw. De afgelopen jaren is er een twee soort ingang gekomen: de sociale media. Een like, een tweet, volgers, hashtags, vloggen, bloggen, taggen, Instagram, Facebook, Twitter etc. social media is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Als “millenial” niet op social media niet actief zijn, is tegenwoordig bijna een unicum.

Social media marketing is dan ook het opzetten en optimaliseren van processen op sociale media die tot een verkoop of ander type conversie kunnen leiden.

social media marketing social media gebruik belgië 2018

Waarom social media marketing?

Er zijn maar liefst 7,5 miljoen Belgen actief op sociale media. Dat is een penetratiegraad van 65% (Bron: Hootsuite). Door alle social mediaconsumptie zijn ook de social media marketingmogelijkheden de afgelopen jaren verder ontwikkeld en biedt deze vorm van marketing veel kansen om gericht en effectief je doelgroep te bereiken.

In essentie kun je je zowel richten op directe performance als op branding om je doelstellingen te behalen.

Hoe gaan wij te werk bij social media marketing?

Allereerst bespreken wij met je wie je als bedrijf bent en welke doelstellingen wij samen willen behalen. Vervolgens maken we een strategie waarin we adviseren welk(e) platform(en) hier het beste bij past, hoe lang de campagne of traject zal duren en welk budget hiervoor nodig is.

Onze specialisten kunnen meedenken met een content strategie waarbij we een planning maken om continu met de doelgroep in contact te komen. Door middel van “storytelling” kunnen we zowel inhoudelijk als op visueel vlak creatieve input leveren voor een effectieve social media strategie. We kijken hierbij goed naar het gebruik per platform en de beste wijze om je doelgroep aan te spreken.

Vervolgens zullen we een social media advertising budget voorstellen om de content te promoten en een groter bereik van de doelgroep te realiseren.

We werken ook piekfijn social media tracking plan uit en zijn sterk in het koppelen van datafeeds en retargetingcampagnes voor e-commerce bedrijven.

Community management is iets waarvan we overtuigd zijn dat beter door het bedrijf zelf wordt gedaan, maar we kunnen uiteraard hierin adviseren over het “hoe”.

Ook aan de slag met social media voor uw bedrijf?

Neem contact op en we bekijken samen de mogelijkheden om actief te zijn op social media.