Google Analytics in het echte leven: Online Customer Experience

Toen ik eind oktober in Mountain View was voor de Google Analytics Summit 2012 wisselden een aantal leuke filmpjes de spannende updates over Universal Analytics af.

Pro’s in online marketing houden van filmpjes, dus wil ik ze met jullie delen. Voor de anderen is het ook gewoon leuk om te bekijken. Vraag desnoods aan je dichtstbijzijnde Online Marketeer om het je uit te leggen. Gespreksstof voldoende voor de feestdagen!

Waarover gaan de video’s?

Onder de noemer “Google Analytics in Real Life” toont Google dat je ook online aan je customer experience moet werken. Veel bezoekers verlaten e-commerce websites (webshops) zonder iets te kopen, of erger nog: enorm gefrustreerd omdat er een heleboel misloopt. Er bestaan heel wat oplossingen om dit probleem te analyseren en actie te ondernemen: user testing, A/B testing, funnel analyse, informatie architectuur…

Google in Real Life: de video’s

Optimalisatie van de landingspagina

Als je gebruik maakt van search engine advertising (SEA) via bijvoorbeeld Adwords, zorg er dan voor dat je bestemmingspagina overeenstemt met hetgeen je in de advertentie vertelt. Dat gaat niet alleen positief zijn voor de kwaliteitsscore van je advertentie, maar je gaat ook vermijden dat je nodeloos budget weggooit door gefrustreerde bezoekers die meteen je site weer verlaten.

De zoekmodule van je website

De zoekmodule van je website is niet alleen een enorme bron van informatie over wat je bezoekers precies zoeken in hun eigen woorden, ze gebruiken dit ook vaak om binnen je site te navigeren. Sommige website geven hier zelf statistieken over, maar je kan die ook terugvinden via installatie van Google Analytics Site Search tracking.

Online checkout: problemen met het winkelkarretje

Afrekenen, de voor de verkoper waarschijnlijk belangrijkste stap in het conversieproces, verloopt ook niet altijd even vlekkeloos en makkelijk. Er zijn vaak heel wat obstakels die de bezoeker met uitgesproken koopintentie tegenhouden om te kopen. Heel pijnlijk voor de verkoper, en voor de klant!

Door analyse van de conversiefunnel kan je dit optimaliseren en vermijden dat je bezoekers op cruciale punten je website verlaten.

Bij deze weer wat leuke filmpjes om te delen en misschien te vertonen op een doods moment tijdens de feestdagen.