De LinkedIn Apply button toevoegen aan je jobsite

Geschreven door Davy Tollenaere. Gepost in Social Media

Een tweetal maanden terug kondigde het zakelijk geörienteerd sociaal netwerk LinkedIn aan dat bedrijven op hun jobsites een knop zouden kunnen toevoegen waardoor kandidaten met enkele klikken konden solliciteren. Gedaan dus met het eindeloos invullen van formulieren, opstellen van curriculum vitae's en e-mailen van motivatiebrieven. Voor de recruiters ook een stuk handiger omdat ze meteen heel gestructureerd alle informatie krijgen.

YouTube Video: Attract Top Talent Using Apply With LinkedIn

Vandaag tweette ik of er iemand al een implementatie gezien had, of zelf uitgevoerd had, maar geen reacties. Dus ging ik zelf maar op ontdekking.

Sinds enkele weken is het mogelijk om de feature toe te voegen aan je website. Ik wou het ook eens uittesten. Het kan wat zoeken zijn, en daarom leg ik kort even alle stappen uit.

STAP 1: Vraag een API-key aan

Als je nog geen API-key hebt, moet je er een aanmaken om de plugin te kunnen gebruiken. Die zal er ongeveer zo uitzien: "d4vyto11e4ht". Zo een API-key kan je aanmaken op de developer-site van LinkedIn.

Je vult hier alle velden in. Vergeet zeker niet de Applicatie URL en JavaScript API Domain in te vullen. Dit is het domein waar de apply button moet komen en het javascript aanroept. In het aanvraagformulier staat dit als niet-verplicht veld, maar als het niet is ingevuld zal de knop niet werken. 

Je mag de Live status, gerust op Live zetten.

Als je dit opslaat krijg je je API-key en secret key op het scherm. Kopieer die ergens. Je kan die later ook steeds terugvinden bij je lijst van applicaties.

STAP 2: Gebruik de LinkedIn Apply Button Generator 

De LinkedIn Apply Button Generator zal code genereren die je later op je website moet toevoegen.

LinkedIn Apply Button

Hier kan je de button linken aan het bedrijfsprofiel op LinkedIn. Vul alle velden in. Als je een preview wilt van wat de sollicitant te zien zal krijgen, dan klik je op de button.

Aangezien dit een button is voor een specifieke job, voeg je de jobtitel toe en de regio. Dat is handig wanneer je veel vacatures hebt en je HR-afdeling anders niet weet voor welke job de kandidaat solliciteert.

Als alles correct ingevuld is, dan klik je op Get code en de code wordt voor jou gegenereerd.

 

 

De code zal er zo uitzien:

<script type="text/javascript" src="http://platform.linkedin.com/in.js">
api_key: YOUR_API_KEY
</script>

<script type="IN/Apply"
data-companyId="12345"
data-jobTitle="Online Marketeer"
data-email="
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 ">
</script>

Kopieer deze code in kladblok en vul waar er staat YOUR_API_KEY de API-key in die je in stap 1 gemaakt hebt.

STAP 3: Voeg de code toe op je website

De laatste stap is het toevoegen van deze code op de jobpagina. Hiervoor moet je html kunnen toevoegen aan de pagina en werk je dus in code view van een pagina, wat mogelijk is in de meeste CMS en editors.

In het geval van mijn test stripte het CMS (Fork CMS) een stuk van de code weg waardoor de button niet werkte. Ik heb dus met een workaround via een statische html-pagina gewerkt en een link naar die pagina gelegd vanop de vacature. Als je het clean wil doen, dan werk je dit echter weg.

STAP 4: Sollicitanten naar je website leiden.

Dat is niet het onderwerp van deze post, maar de online specialisten van Wijs kunnen je altijd helpen met een strategie.

Wat gebeurt er als je op de knop klikt?

Als je nog niet ingelogd bent op LinkedIn, kan je via de overlay inloggen. Je krijgt daarna een scherm te zien met je profiel en je kan met 1 klik solliciteren. Daarna krijgt het e-mailadres dat aan de button gelinkt is jouw profiel en een pdf van je CV. Jijzelf krijgt een bevestiging van je sollicitatie.

Zelf testen maar!